Percento bielkovín v potravinách

Percento surových bielkovín, ktoré sa objavuje v analytických zložkách označenia, je len približnou hodnotou množstva bielkovín obsiahnutých v potravinárskom výrobku.

Je dôležité objasniť, že surový proteín neposkytuje užitočné informácie o kvalite a nutričnej účinnosti zložiek bielkovinového pôvodu použitých v receptúre.

Existujú aj iné koncepty, ktoré sú z hľadiska kvality a správneho spracovania bielkovín (a ďalších živín) dôležitejšie ako percento živiny.

V Dingonatura vyvíjame naše recepty s ohľadom na stráviteľnosť, biologickú hodnotu a biologickú dostupnosť našich zložiek. Takýmto spôsobom môžeme získať kompletné, vyvážené jedlo, ktoré v priebehu času chráni naše zvieratá.

Vzhľadom na jeho dôležitosť sa ho pokúsime zjednodušiť v troch rôznych kapitolách, aby ste mali rýchly prehľad o každej z nich:

  • Proteínová biologická hodnota
  • Stráviteľnosť
  • Biologická dostupnosť