Percento bielkovín v potravinách
Percento surových bielkovín, ktoré sa objavuje v analytických zložkách označenia, je len približnou hodnotou množstva bielkovín obsiahnutých v potravinárskom výrobku.
Je dôležité objasniť, že surový proteín neposkytuje užitočné informácie o kvalite a nutričnej účinnosti zložiek bielkovinového pôvodu použitých v receptúre.
Existujú aj iné koncepty, ktoré sú z hľadiska kvality a správneho spracovania bielkovín (a ďalších živín) dôležitejšie ako percento živiny.
V Dingonatura vyvíjame naše recepty s ohľadom na stráviteľnosť, biologickú hodnotu a biologickú dostupnosť našich zložiek. Takýmto spôsobom môžeme získať kompletné, vyvážené jedlo, ktoré v priebehu času chráni naše zvieratá.
Vzhľadom na jeho dôležitosť sa ho pokúsime zjednodušiť v troch rôznych kapitolách, aby ste mali rýchly prehľad o každej z nich:
- Proteínová biologická hodnota
- Stráviteľnosť
- Biologická dostupnosť